Pagina's

dinsdag 3 november 2015

Sliptong met limoen, zoete aardappel en groene asperges

Met een lekker witvisje maak je ons altijd blij! Bij ons bezoekje aan de Sligro namen we lekker sliptong voor onszelf mee. We hadden laatst ook een leuke manier gezien om aardappel te maken, dus dat konden we ook meteen uitproberen. Het ziet er misschien wat saai uit, maar het was echt heel lekker. Zo lekker, dat we er geen saus bij nodig hadden. Lekker gezond dus!

Nodig (2 pers):
- Sliptong, 4 stuks 
- Zoete aardappel, 2 grote
- Groene asperges, 100 gr
- Bloem, 50 gr
- Limoen, 1 stuk
- Peper & zout
- Olijfolie, 2 el
- Knoflook, 1 teen

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de zoete aardappels en snijd ze door de breedte in, maar niet helemaal doormidden (zie foto). Verhit een scheutje olijfolie in een steelpannetje en voeg als de olie warm is de knoflookteen toe (zonder schil). Laat dit 2 minuten opstaan, haal de knoflook er uit en voeg peper en zout toe. Leg de zoete aardappels in een ovenschaal en verdeel de knoflookolie over de aardappels. Plaats de ovenschaal 50 minuten in het midden van een voorverwarmde oven (dit is best afhankelijk van de grootte van je oven, een klein oventje gaat harder dan een grote, dus check het gewoon goed :-))

2. Als de aardappels 40 minuten in de oven zitten kun je aan de rest beginnen. Leg de bloem in een diep bord en dip de visjes hier in tot ze helemaal bedekt zijn met bloem. Verhit een klont boter in een vispan en bak de visjes ongeveer 4 minuten aan beide kanten. Besprenkel het limoensap over beide kanten van de vis (in de pan dus) en besprenkel de vis met peper en zout.

3. Verhit vervolgens een scheutje olijfolie in een wokpan en wok hierin de asperges ongeveer 3 tot 4 minuten op middelhoog vuur. 

4. Haal de zoete aardappels uit de oven en serveer met de sliptong en de groene asperges. Een super lekker licht en gezond maaltje. En zoals we al zeiden, je zou denken dat je een saus nodig hebt, maar de vis en zoete aardappel zijn zo zacht en smaakvol dat dat echt niet nodig is!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten