Pagina's

donderdag 26 november 2015

Couscous met gegrilde groenten en gekruide runderworstjes

Wij houden van couscoussalade. Het is lekker snel klaar, licht, gezond, makkelijk klaar te maken en ideaal als lunch de volgende dag! Deze keer maakten we couscous met gegrilde groenten en worstjes, met tzatziki erbij als soort van saus. Heel lekker




Nodig (4 pers):
- Couscous, 300 gr
- Runderworstjes, 8 stuks
- Courgette, 1 stuk
- Rode paprika 1 stuk
- Rood ui, 2 stuks
- Feta (witte kaas blokjes) in olie, 300 gr
- Cherrytomaten, 200 gr
- Aubergine, 1 stuk

Voor de tzatziki
- Griekse yoghurt, 200 ml
- Komkommer, halve
- Knoflook, 1 teen

1. Breng 300 ml water aan de kook en haal de pan vervolgens van het vuur. Voeg de couscous toe aan het hete water en laat met de deksel op de pan 3 minuten staan. 

2. Snijd de rode ui in halve ringen, de courgette, rode paprika en aubergine in blokjes en halveer de cherrytomaten. 

3. Maak de tzatziki. Het recept hiervoor vinden jullie hier.  
 
4. Verhit een scheutje olijfolie in een wok- braad- of grillpan. Fruit de rode ui ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de courgette en aubergine toe en wok 4 minuten op middelhoog vuur mee. Voeg vervolgens de rode paprika toe en breng alles op smaak met peper en zout. Voeg als laatste nog 2 minuten de cherrytomaten toe. 

5. Verhit ondertussen een klontje boter in een braadpan en braad de runderworstjes in ongeveer 5 minuten gaar.

6. Verdeel de couscous over een schaal en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de feta over de couscous (bewaar wat voor over de groenten) en voeg ook de olie waarin de feta zat over de couscous. Meng dit goed door elkaar. Verdeel vervolgens de gegrilde groenten over de couscous en de rest van de feta. Serveer de runderworstjes over de groenten en serveer in een grote schaal op tafel. Het ziet er namelijk heel feestelijk en kleurrijk uit!

Geniet ervan :-) 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten