Pagina's

zondag 8 november 2015

Zalm uit de oven met gewokte groenten en noedels

Dit recept zouden we normaal gesproken niet op de blog zetten. We hebben namelijk al wel vaker zalm met noedels en groenten gegeten. We wilden dit recept voor de zalm alleen per se met jullie delen, omdat het mega makkelijk is en zoo lekker!!



Nodig (2 pers):
- Zalmfilet, 250 gr
- Noedels, 200 gr
- Paksoi, 1 stuk
- Rode ui, 2 stuks
- Knoflook, 1 teen
- Ei, 2 stuks
- Limoen, 1 stuk
- Tauge, 125 gr
- Groene asperges (hadden wij nog over), 100 gr
- Ketjap, 4 el
- Sweet chilisaus, 4 el 
- Vissaus, 1 el

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de groenten en knoflook fijn en snipper de ui. 

2. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en besprenkel met 2 el ketjap en 2 el sweet chili. We zeiden het al: zo makkelijk, maar geloof ons, dit is echt lekker!! Plaats de ovenschaal ongeveer 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven (als je een hele dikke zalm hebt misschien iets langer).

3. Kook ondertussen de noedels zoals aangegeven op de verpakking.

4. Voeg een scheut olijfolie of wokolie toe aan een wokpan en wok de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de paksoi toe en wok 3 minuten mee. Voeg daarna de taugĂ© en groene asperges toe en wok nog 1 minuut mee. Verwarm ondertussen in een andere pan een klontje boter en maak scrambler eggs van de 2 eieren. Breng de groenten en eieren op smaak met peper en zout.

5. Voeg de overige 2 el ketjap, 2 el chilisaus en de vissaus toe aan de groenten. Wij proeven meestal gewoon of we het lekker vinden en voegen dan nog wat chilisaus of ketjap toe. Giet de noedels af, meng met de groenten met saus en voeg het ei toe. Serveer met de zalm uit de oven en je hebt een heerlijk maal wat zo klaar is! 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten