Pagina's

zondag 29 november 2015

Pepernotencake met chocolade

Deze pepernotencake maakte ik voor de mannen van Koken met Aanbiedingen. Niet heel lastig, maar wel leuk om net even een andere draai te geven aan een normale cake en te serveren met Sinterklaas!



Nodig (4 pers)
- Cakemix, 400 gr
- Kruidnoten, 1 handje
- Pure chocolade, 50 gr

1. Verwarm de oven voor op 165 graden en vet de cakevorm in met boter. Hak de chocolade en kruidnoten fijn. Houd nog 5 kruidnoten over voor de bovenkant van de cake.

2. Maak het cakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng het cakebeslag met de verkruimelde chocolade en kruidnoten.

3. Doe het cakebeslag in de cakevorm en bestrooi met de overgebleven pepernoten. Plaats ongeveer 60 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. 

4. Haal de cake uit de oven en laat even afkoelen. Snijd plakken van de cake en verdeel over de borden.

Tip: Lekker met poedersuiker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten