Pagina's

donderdag 14 september 2017

Saffraan zeekraalrisotto met garnalen

Geïnspireerd door een recept uit de Delicious gingen Klaar en ik weer aan de slag om een lekkere risotto te maken. Het werd een saffraan zeekraalrisotto met garnalen, een rood uitje, Parmezaanse kaas en gepofte cherrytomaten. We hebben een paar kleine maar belangrijke aanpassingen gedaan aan het originele recept en het was echt een heerlijk frisse en soort van Zeeuwse risotto!


Nodig (4 personen): 
- Risotto, 300 gr
- Garnalen, 500 gr (of meer..)
- Cherrytomaten, 12 stuks
- Zeekraal, 100 gr
- Rode ui, 2 stuks
- Knoflook, 1 teen
- Parmezaanse kaas, 25 gr
- Mascarpone, 3 el
- Saffraan, 2 envelopjes 
- Droge witte wijn, 150 ml

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel ze met 2 el olijfolie. Week intussen de saffraan in 1 liter warm water. Pel en snipper de rode ui en knoflook. 

2. Plaats de tomaatjes in het midden van de voorverwarmde oven en haal er na 15 minuten uit. Verhit in een diepe braadpan een scheut olijfolie en fruit de uitjes 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee. Schep vervolgens de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. 

3. Schenk de wijn bij de rijst en roer goed. Laat de rijst zachtjes kokend de wijn opnemen en voeg dan in 3 porties het saffraanwater toe. Laat de rijst elke portie zachtjes kokend en onder af en toe roeren opnemen voor je de volgende portie toevoegt. 

4. Verhit in een andere koekenpan een scheut olijfolie en bak de garnalen 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en zet vervolgens apart. Voeg het kookvocht toe aan de risotto. Bak in dezelfde pan de zeekraal in 2-3 minuten knapperig. 

5. Haal de tomaatjes uit de pan en voeg de zeekraal toe, schep goed door elkaar. Neem ondertussen de risotto van het vuur (na ongeveer 18-20 minuten koken, als hij beetgaar is). Roer de mascarpone en de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat 5 minuten rusten en voeg dan de zeekraal en cherrytomaten toe. 

6. Verdeel de risotto over de borden en serveer met de garnalen on top! Wij bewaarden nog wat Parmezaanse kaas om er overheen te strooien, maar dit hoeft niet per se.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten