Pagina's

maandag 11 september 2017

Gevulde ananas met wokgroenten

Dit recept maakte ons nichtje Mabel. Wat een super gave presentatie om je rijstgerecht in een ananas te presenteren!

Nodig (4 personen):
- Rijst, 300 gram
- Broccoli, 1 stuk
- Rode paprika, 1 stuk
- Ananas, 1 stuk
- Diepvries wortels & doperwten, 200 gr
- Sojasaus, 3 el
 -Gembersiroop, 1 el

1. Zet een pan met water op en kook rijst volgens verpakking. Snijd broccoli en rode paprika in stukjes. Snijd ananas doormidden en hol de helften uit.


2. Wok paprika en broccoliroosjes in een grote pan. Voeg naderhand de diepvrieswortels en -doperwten toe.

3. Maak een sausje van sojasaus, gembersiroop en een klein beetje water. Voeg dit toe aan de wok en wok de uitgeholde ananasstukjes een beetje mee.

4. Serveer de rijst in een kommetje en de wokgroenten in de gehalveerde ananassen.
Voor extra bite kun je verkruimelde cashewnoten toevoegen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten