Pagina's

vrijdag 22 september 2017

Pita pulled chicken met mango, avocado en tzatziki

Laatst kochten wij bij de Sligro een bak pulled chicken. Lekker makkelijk, want zelf maken is best veel werk. Hebben we ook wel eens geprobeerd, maar dit zag er zo lekker uit, dat we het niet konden laten liggen..




Nodig (2 personen):
- Pulled chicken, 350 gr
- Pitabroodjes, 4 (voor grote eters)
- Mango, 1 stuk
- Avocado, 1 stuk
- Magere kwark, 3 el
- Komkommer, halve
- Knoflook, halve teen

Evt bijgerecht: 
- Courgette, halve
- Paprika, halve
- Rode ui, hele 
- Knoflook, halve teen

1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Pel de ui en snijd in halve ringen. Snijd de paprika in reepjes en de courgette in plakken. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en rasp hem, laat uitlekken in een vergiet. Pel en snipper de teen knoflook en meng de helft hiervan met de magere kwark, peper en zout (naar smaak). Voeg hier de geraspte en uitgelekte komkommer aan toe en laat op smaak komen. 

2. Plaats de pulled chicken in een ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en warm hem in ongeveer 10 minuutjes op. Pak 3 schaaltjes. Snijd de avocado in blokjes, breng op smaak met peper en zout en doe in een schaaltje. Snijd de mango ook in blokjes en doe ook in een schaaltje. 

3. Verhit een scheut olijfolie in een wokpan en voeg de ui en knoflook teen toe. Wok 5 minuten op middelhoog vuur en voeg dan de courgette toe. Voeg na 5 minuten de paprika toe en wok alles samen tot de groenten lekker gegrild zijn. 

4. Snijd de pita broodjes door de helft, maar niet helemaal door. Plaats in de broodrooster. Zet alle schaaltjes op tafel (gegrilde groenten, tzatziki, avocado, mango en pulled chicken) en serveer de pita broodjes op de borden. Zo kan iedereen zelf zijn eigen broodje samenstellen!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten