Pagina's

maandag 18 mei 2015

Asperges met gerookte zalm


Zo fijn dat witte asperges weer in het seizoen zijn, daar moest ik natuurlijk wat lekkers mee maken! Net iets anders dan de traditionele manier, namelijk nu met gerookte zalm. En het was echt suuuperlekker. Ik ben dol op asperges, ei en zalm en die combinatie, goddelijk! En ook nog eens heel makkelijk om te maken dus echt een aanrader. 

Nodig (4 pers)
- Witte asperges, ongeveer 1,3 kilo
- Gerookte zalm, 300 gram
- Eieren, 4 stuks
- Krieltjes, 600 gram
- Hollandaise saus, 1 pakje (oeps lui)


Schil de asperges rondom met een dunschiller van onder het kopje naar beneden en verwijder ongeveer 2/3 centimeter van de onderkant. Kook de asperges vervolgens 6 minuten, draai het vuur uit en laat de asperges met de deksel op de pan nog 10 minuten doorgaren. Zet nog een pan water op en kook hierin de krieltjes gaar in 15 minuten en voeg de laatste 7 minuten de eieren toe. Snijd ondertussen de gerookte zalm in kleine stukjes. Maak het pakje hollandaise klaar volgens de verpakking of als je in een culinaire bui bent maak je hem zelf, natuurlijk wel lekkerder maar daar heeft niet iedereen altijd zin en tijd voor natuurlijk ;).

Leg de asperges op je bord, verdeel de gerookte zalm en ei erover, leg de krieltjes erbij en schenk de saus eroverheen. En dan, genieten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten