Pagina's

zaterdag 30 mei 2015

Caesar salad met krokante kip, ansjovismayonaise en gefrituurd ei

Wouw, dit was een van mijn leukste gerechtjes ooit! Ook al ziet het er misschien niet boeiend uit, ik had zelf het idee dat ik de traditionele Caesar salad in een nieuw jasje gestoken had en een mega cool gerecht gemaakt had. En het was echt heerlijk!

Het recept voor de gefrituurde eitjes kwam ik tegen in het Elle Eten magazine en het leek mij leuk om dit te combineren met een lekkere frisse salade.

Nodig (4 pers): 
- Romeinse sla, 1 krop
- Mayonaise, 4 eetlepels
- Ansjovis, 46 gr (1 blikje)
- Limoen, 2 stuks
- Cherrytomaten, 125 gr
- Kipfilethaasjes, 300 gr
- Bloem, 8 eetlepels
- Paneermeel, 8 eetlepels
- Zonnebloemolie, 1 liter 
- Eieren, 6 stuks
- Parmezaanse kaas, 50 gr
- Knoflook, 1 teen

1. Verwarm de oven voor op 180 graden, breng een pan met water aan de kook en verhit de zonnebloemolie in een diepe pan tot 170 graden (of tot een stukje brood in 4 minuten goudbruin van kleur is). 

2. Klop in een diep bord 1 ei los. Verdeel 4 eetlepels bloem over een ander bord en leg 4 eetlepels paneermeel in een ander bord. Laat de ansjovis uitlekken in een vergiet. Leg de cherrytomaten in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en zout en plaats 10 minuten in de oven als deze op temperatuur is. 

3. Hak twee ansjovis fijn en pers de teen knoflook (wij deden dit in een keukenmachine, maar het kan ook met de hand). Meng de knoflook en ansjovis met de mayonaise en pers hier de limoen over uit. Meng alles vervolgens goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. 

4. Kook 4 eieren in 5 minuten zacht en laat ze vervolgens schrikken in ijswater. Pel de eieren en haal ze een voor een door het ei, bloem en vervolgens paneermeel. Frituur ze vervolgens in de pan met zonnebloemolie, tot ze een goudbruine kleur hebben (bij mij duurde dit ongeveer 4 minuten). 

5. Maak vervolgens drie nieuwe bordjes met geklopt ei, bloem en paneermeel en haal de kipfilethaasjes eerst door het ei, vervolgens door het bloem en dan door het paneermeel. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kip in 5 minuten gaar en goudbruin. Blus vervolgens af met sap van een halve limoen. Wij frituurden overigens ook stiekem een paar stukjes kip en dat was echt heerlijk! 

6. Snijd de sla in reepjes, verwijder het harde stuk aan de onderkant en meng de sla met de ansjovismayonaise. Snijd de overige ansjovis in fijne stukjes en verdeel ook over de sla. Serveer de sla met de krokante kip, gepofte cherrytomaten uit de oven en de Parmezaanse kaas. Halveer de gefrituurde eieren en leg bovenop de salade. Serveer dit op een stoere houten plank en je hebt een super leuk gerecht voor een etentje!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten