Pagina's

woensdag 27 mei 2015

Gestoofde peren met chocoladesaus

Het was je misschien al opgevallen dat wij niet echt toetjesmensen zijn, maar toen wij laatst aan de slag gingen voor Koken met Aanbieding waren de peren en chocola in de aanbieding. We moesten dus een toetje maken, help! Gelukkig werd het een heel lekker gerecht en zeker de moeite waard om met jullie te delen. Het ziet er namelijk ook nog leuk uit!

Nodig (4 pers):
- Handperen, 4 stuks
- Witte wijn, 250 ml
- Witte bastardsuiker, 30 gr
- Chocolade, 100 gr (wat je lekker vindt, wij hadden melkchocolade met noten)
- Melk, 3 eetlepels

1. Breng een pan met water aan de kook. Schil de peren en zet ze rechtop in een steelpan of diepe pan, waarin ze niet om kunnen vallen. Besprenkel de peren met de witte wijn en de suiker. Kook de peren 10 minuten op laag vuur met een deksel op de pan (bij rijpe peren, anders veel langer). 

2. Zet een schaal op de pan met kokend water en breek de chocolade hierin. Voeg de melk toe en smelt de chocolade hier au bain marie tot een gladde saus. 

3. Haal de peren uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Voeg het kookvocht langzaam toe aan de chocoladesaus en blijf goed roeren. 

4. Verdeel de peren over de borden en serveer met de chocoladesaus. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten