Pagina's

woensdag 13 mei 2015

Snelle paddenstoelen roompasta

Ons nichtje Mabel en haar moeder kunnen allebei erg lekker koken! Wij vroegen hen om een receptje door te sturen wat we met jullie konden delen. Aangezien Marieke niet van champignons houdt en daar dus niet snel een receptje van zal delen, delen we nu een recept van ons nichtje met extra veel champignons!
 
Nodig (4 pers)
- Kastanjechampignons, 250 gr
- Gedroogde paddenstoelenmix, 40 gr
- Kookroom, 250 ml
- Pasta (tagliatelle of spaghetti), 400 gr
- Citroensap, halve citroen
- Scheutje witte wijn
- Tijm
- Sjalotje, 1 stuk


Wel de gedroogde paddenstoelenmix gedurende 20 minuten in warm water. Snipper ondertussen het sjalotje en snijd de kastanjechampignons in blokjes/partjes. Knijp na 20 minuten de gewelde paddenstoelen uit en snijd dit fijn. Let op: Bewaar het vocht!

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit het sjalotje. Voeg de kastanjechampignons en de paddenstoelenmix toe en bak dit nog gedurende 5 minuten op middelhoog vuur.


Breng ondertussen een pan met water samen met het bewaarde vocht van de gewelde paddestoelen en een snufje zout aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.


Voeg aan de paddenstoelen en champignons wat tijm toe en laat nog 1 minuut meebakken. Blus het geheel af met een scheutje witte wijn. Voeg de kookroom en het citroensap toe. breng eventueel op smaak met peper en zout.


Giet de pasta af zodra deze beetgaar is en serveer met de pastasaus.


Een heerlijk gerecht!


Optioneel: Deze pasta is ook lekker met een stukje stokbrood en geraspte Parmezaanse kaas.


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten