Pagina's

maandag 17 augustus 2015

Gepofte zoete aardappel met geitenkaas, spinazie en rode ui


Een tijdje geleden ontdekten wij de zoete aardappel. Je kunt er niet alleen ontzettend veel mee (poffen, koken, bakken, frietjes, puree etc), het is ook nog eens gezond! Ook al doet de naam anders vermoeden, de zoete aardappel is eigenlijk helemaal geen aardappel. Het is een zetmeelhoudende knol, ook wel bekend als bataat. De zoete aardappel is hierdoor een stuk gezonder dan de gewone aardappel. We zullen je niet vervelen waarom (internet staat er al vol mee), maar het is wel mooi meegenomen!

Je kunt dit gerecht eten als bijgerecht of als hoofdgerecht, neem dan alleen iets grotere porties dan hieronder beschreven of vul hem met meer ingredienten. 

Nodig (2 pers, bijgerecht):
- Zoete aardappel, 2 grote (gewassen)
- Geitenkaas, 50 gr
- Rode ui, 1 stuk
- Spinazie, 2 handen vol

1. Was de zoete aardappels en prik met een vork een aantal gaten in de aardappels. Snipper de ui fijn en was indien nodig de spinazie.

2. Plaats de zoete aardappels in de magnetron en pof 10 minuten op een stand van ongeveer 800-1000 Watt. 

3.  Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan en wok de spinazie 3 minuten op middelhoog vuur. Zorg dat alle spinazie een beetje slinkt en breng dan op smaak met een snufje zout.

4. Haal de zoete aardappels uit de oven en snijd doormidden. Verdeel de geitenkaas, spinazie en rode ui over de aardappel. 

Tip: ook heel lekker met Griekse yoghurt, zongedroogde tomaat, feta en rode ui als vulling. Of met Griekse yoghurt, bieslook en knoflook. Allerlei combinaties mogelijk dus, het ideale bijgerecht! 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten