Pagina's

maandag 3 augustus 2015

Mihoensalade met zalm uit de oven

Laatst kwam er een vriendinnetje eten en hadden we zin in iets gezonds. Nadat we er een hele dag over nagedacht hadden werd het deze mihoensalade met zalm. Deze zalm maakte Isabelle uit Australie ooit voor mij. Super makkelijk en super lekker! 

Nodig (2/3 pers):
- Mihoen, 150 gr
- Taugé, 125 gr
- Mango, 1 stuk
- Komkommer, halve
- Rode ui, 1 stuk
- Knoflook, 1 teen
- Bosui, 3 stuks
- Cashewnoten, een handje
- Paksoi, 1 stuk
- Zalm, 250 gr
- Ketjap, 4 el
- Chilisaus, 4 el
- Limoen, 1 stuk


1. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de mihoen af en spoel af met koud water. Verwarm ondertussen ook de oven voor op 180 graden.

2. Pel en snipper de rode ui en hak de cashewnoten fijn. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in repen. Hak de knoflookteen fijn, snijd de bosui in ringen en de paksoi in kleine stukken. Snijd de mango in kleine blokjes of repen. 

3. Marineer de zalm met 2 el ketjap en 2 el chilisaus. Plaats 12 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. 

4. Verhit een scheut olijfolie in een wokpan en wok op middelhoog vuur in 3 minuten de rode ui glazig. Voeg de knoflook toe en vervolgens de paksoi. Wok samen 3 minuten en voeg dan de taugé en bosui toe. Laat dit 1 minuut meewokken op hoog vuur en voeg dan 2 el ketjap en 2 el chilisaus toe. Laat even opwarmen en draai het vuur dan uit. Knijp vervolgens de limoen uit over de saus en evt mihoen. 

5. Meng de mihoen met de gewokte groenten. Serveer met de mango en fijngehakte cashewnoten. Serveer de zalm bovenop de lauwwarme salade. Vergeet vooral niet de saus van de zalm uit de oven over het gerecht te serveren! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten