Pagina's

donderdag 27 augustus 2015

Pita gyros met zoete aardappel, taugé en tzatziki


 
Het idee voor dit recept deelde een collega met mij. Het klonk zo lekker, dat ik het meteen uitgeprobeerd heb. Uiteraard met wat eigen toevoegingen kwamen we tot een heerlijke pita gyros, een soort gezonde kapsalon :-)

Nodig (2 pers):
- Pitabroodjes, 4 stuks (grote)
- Gyros, 500 gr
- Zoete aardappel 1 grote
- Griekse yoghurt, 200 gr
- Komkommer, 1 stuk
- Paprika, 1 stuk
- Taugé , 125 gr
- Rode paprika, 1 stuk
- Rode ui, 1 stuk
- Knoflookteen, 1 stuk

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pitabroodjes bijna helemaal door, maar net niet helemaal, dat eet niet zo makkelijk. Snijd de komkommer doormidden en verwijder de zaadlijsten. Klop de Griekse yoghurt los en breng op smaak met peper en zout. Rasp de komkommer en snijd een knoflookteen fijn. Meng dit met de Griekse yoghurt en laat even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.

2. Schil de aardappel en snijd in kleine stukken, als een soort frieten. Verdeel de frieten over een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en zout. Plaats de ovenschaal 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. 

3. Snijd de paprika in kleine stukken en snijd een uitje fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui tot hij glazig is. Voeg vervolgens de gyros toe. Bak 4/5 minuten en keer regelmatig om. Voeg vervolgens de paprika en taugé toe en laat nog 2 minuten op het vuur staan.

4. Warm de pitabroodjes op in een broodrooster. Vul de broodjes vervolgens met het vlees en de groenten, voeg de zoete aardappel 'frietjes' toe en een flinke eetlepel tzatziki en je enigszins gezonde broodje gyros is klaar!

Wij vonden dit echte en aanrader! Wat jullie?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten