Pagina's

dinsdag 11 augustus 2015

Old Amsterdam cheeseburger met pancetta, guacamole en gepocheerd ei

Op het muziek en eetfestival Amsterdam Kookt aten wij laatst een verrukkelijke Old Amsterdam Burger. Een zelfgemaakt broodje hamburger is sowieso mijn lievelingseten en deze burger bevestigt nog maar eens even waarom!

Nodig (4 pers):
- Rode uien, 2 stuks
- Pancetta, 8 plakken
- Old Amsterdam cheese, 4 plakken per broodje
- Avocado, 2 stuks
- Ei, 4 stuks
- Tomaat, 2 stuks
- Liefde & Passiebrood, 8 sneetjes
- Azijn, 1 theelepel
- Augurk, 2 stuks
- Bouillonblokje, 0.5 stuk

Voor de hamburger: 
- Rundergehakt, 500 gr
- Ketjap manis, 4 eetlepels
- Paneermeel, 4 eetlepels
- Ketjup, 2 eetlepels
- Mosterd, 1 eetlepel
- Ei, 1 stuk
- Rood ui, 1 stuk (fijngesnipperd) 
- Knoflook, 1 teen
- Peper & zout, 2 snufjes

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de uien in ringen en de tomaten in plakken. Prak de avocado tot een guacamole en breng op smaak met peper en zout. Snijd het brood in 8 plakken en beleg 4 sneden brood met Old Amsterdam Cheese. Snijd de augurk in kleine plakken.

2. Meng alle ingredienten voor de hamburger en kneed goed door elkaar. Maak vervolgens vier ronde ballen van het gehakt (of als de hamburgers dan te dik zijn, maak dan vijf of zes ronde ballen). Draai de ballen gehakt goed rond tussen twee handen en stamp ze vervolgens plat, tot je een hamburger hebt. Maak een klein kuiltje in het midden zodat de hamburger plat blijft tijdens het bakken.

3. Breng een pan met water, zout en azijn aan de kook.

4. Verhit een klontje boter in een koekenpan. Bak in een pan de uienringen op middelhoog vuur tot ze lichtbruin van kleur zijn. Voeg vervolgens een glas water toe en een half bouillonblokje en laat 10 minuten doorgaren op laag vuur.

5. Verhit een klontje boter in een andere koekenpan en bak hierin de hamburgers op middelhoog vuur tot ze bruin van kleur zijn. Voeg hier vervolgens ook een glas water aan toe en laat nog 5 minuten doorgaren. Voeg de uien daarna toe aan de hamburgers en leg de plakken Old Amsterdam Cheese op de burgers en laat staan tot de kaas lekker gesmolten is.

6.Plaats ondertussen de 8 snedes brood in het midden van de voorverwarmde oven (waarvan de helft met kaas belegd is). 

7. Zet vervolgens een kleine koekenpan op het vuur en bak hierin de pancetta in een paar minuten bruin. 

8. En dan nu: eitjes pocheren! Als het goed is staat er een pan met kokend water, zout en azijn op het vuur. Breek het eerste ei voorzichtig in een schaaltje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat vervolgens het schaaltje met ei zachtjes zakken in de kolk. Haal het schaaltje uit het water en laat het eitje ongeveer 1,5 minuut koken. Haal het er voorzichtig uit en herhaal dit voor alle andere eitjes en besprenkel met een snufje zout.

9. Haal de sneetjes brood uit de oven en beleg met de avocado en pancetta. Verdeel de hamburgers over de broodjes en serveer de gekookte uienringen hierop. Plaats vervolgens voorzichtig de gepocheerde eitjes op de burger en bestrooi de augurk over de broodjes. Leg de overige sneetjes brood op de mega burger en stamp even goed plat, anders is het echt niet te eten! 

ZO lekker! We horen graag wat jullie ervan vonden :)










Geen opmerkingen:

Een reactie posten