Pagina's

maandag 17 augustus 2015

Ovengerecht: Kabeljauw met zelfgemaakte pesto en gegrilde groenten

Een perfect gerechtje voor Meatfree monday! Voor deze kabeljauw met zelfgemaakte pesto en gegrilde groenten heb je geen pan of fornuis nodig, alleen een grote ovenschaal, een oven en een blender :-) Een makkelijk gerecht voor de maandag en vooral heel gezond.

Nodig (4 pers):
- Kabeljauw, 500 gr
- Aubergine, 1 stuk
- Courgette, 1 stuk
- Rode ui, 2 stuks
- Knoflook, 1 teen
- Cherrytomaten, 125 gr
- Pommes rouge (of krieltjes), 200 gr

Voor de pesto
- Pijnboompitten, 65 gr
- Basilicum, 30 gr
- Parmezaanse kaas, 25 gr
- Knoflook, 1 teen
- Olijfolie, 5 el
- Peper en zout, naar smaak

1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Was de pommes rouge en snijd in 4 stukken. Was de groenten en snijd de aubergine en courgette in plakken en de rode ui in ringen. Weeg alle ingredienten voor de pesto af en zet dit klaar. Rooster de pijnboompitten in een klein pannetje (zonder olijfolie of boter) en laat vervolgens afkoelen op een bord.

2. Leg de aardappels in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en een snufje zout. Plaats 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

3. Maal ondertussen de teen knoflook en de pijnboompitten fijn in de blender. Voeg vervolgens de basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas toe en maal tot een pasta. Voeg de olijfolie toe en breng op smaak met flink wat zout en een snufje peper. Smeer de kabeljauwmoten in met de pesto.

4. Haal de aardappelen uit de oven en verdeel de groenten over de schaal. Besprenkel nogmaals met olijfolie en een snufje peper en zout en plaats 10 minuten samen in het midden van de voorverwarmde oven.

5. Haal de ovenschaal uit de oven en leg de met pesto besmeerde kabeljauw op het aardappel-groenten mengsel. Plaats nog 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven en het gerecht is klaar. 

Tip: dit gerecht is ook heel lekker als je Pancetta serveert bij de kabeljauw (alleen niet meat-free, dus daarom even weggelaten in dit recept :-)). 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten