Pagina's

donderdag 3 september 2015

Gele curry met kip


Curry is voor ons meestal iets te pittig, maar als je het thuis maakt is het goed te doen. Officieel eet je curry met rijst of naanbrood, maar wij konden niet kiezen dus deden het lekker allebei. Eigenlijk niet helemaal, want we hadden wraps in huis en vonden dat net zo makkelijk als naanbrood. Je kan gewoon een stukje wrap afscheuren en dan met je vingers een stukje kip tussen de wrap klemmen. Echt heel lekker!

Nodig (4 pers):
- Kipfilet, 400 gram
- Boontjes, 300 gram
- Rijst, 300 gram
- Wrap (of naanbrood), 4 stuks
- Currypasta, 1 pakje
- Kokosmelk, 1 blik

1. Snijd de kipfilet in stukjes en dop de boontjes. Zet twee pannen kokend water op het vuur. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

2. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak ondertussen de kipfilet goudbruin. Kook ondertussen de boontjes in ongeveer 5 minuten beetgaar. Voeg de boontjes vervolgens toe bij de pan met kipfilet en voeg daarna ook de currypasta en kokosmelk toe. Meng alles samen en laat even goed pruttelen.


3. Giet de rijst af en breng op smaak met een snufje zout. Warm de wraps 30 seconden op in de magnetron en snijd in vieren. Verdeel de rijst en wraps over de borden, serveer de curry in een kommetje erbij en eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten