Pagina's

zondag 6 september 2015

Zondagsbrunch: Eggs benedict

De ideale maaltijd voor een lekkere brunch: eggs benedict! Dit is een gepocheerd ei op een toast met gerookte zalm (of ham) met Hollandaise saus. Niet het makkelijkste gerecht, maar je kunt het natuurlijk zo moeilijk maken als je zelf wilt! 

Ingrediƫnten (4 pers):
- Eieren, 4 stuks
- Eidooiers, 2 stuks
- Witte wijnazijn, 2 el
- Water, 2 el
- Witte boterhammen, 4 stuks
- Gerookte zalm, 200 gr
- Koude roomboterklontjes, 250 gr
- Azijn, 1 el
- Peterselie, 2 el

1. Maak eerst de Hollandaisesaus. Je kunt natuurlijk gaan voor kant-en-klare saus uit de supermarkt, maar hoe meer je zelf kunt maken, hoe leuker! Breng een pan met water aan de kook. Zet vervolgens een vuurvaste kom op de pan met kokend water en zorg dat die het water niet raakt. Klop de eidooiers, het water en de witte wijnazijn in de kom totdat het schuimig is. Klop totdat de saus dikker wordt, dit duurt zo'n 7-9 minuten. 

2. Zet het vuur lager en voeg de klontjes boter toe. Blijf roeren totdat de klontjes boter opgenomen zijn en zet de kom met de saus apart. 

3. Vervolgens gaan we de gepocheerde eitjes maken. Voeg een snufje zout en een scheutje azijn toe aan het kokende water. Breek je ei voorzichtig in een kommetje. Roer met een lepel in het kokende water totdat er een kolk ontstaan en giet je eitje voorzichtig in die kolk. Kook het eitje ongeveer 2 minuten en haal er voorzichtig uit, met een soeplepel bijvoorbeeld. Herhaal dit voor alle andere eitjes. 

4. Toast de boterhammen en beleg deze met de gerookte zalm. Leg voorzichtig de gepocheerde eieren op de boterhammen en serveer met de Hollandaise saus. Garneer met fijngehakte peterselie en een snufje peper en zout. 

Een van onze favoriete brunch gerechtjes! Geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten