Pagina's

zondag 20 september 2015

Gnocchi met Italiaanse worstjes in tomatensaus

Wij eten eigenlijk bijna nooit gnocchi, maar laatst maakte een vriendinnetje gnocchi met pesto, tomaat en mozzarella. Veel lekkerder dan verwacht! En dus leuk om iets nieuws mee uit te proberen. Ik moet zeggen, deze gnocchi met Italiaanse worstjes en tomatensaus was echt een succes. En lekker makkelijk!

Nodig (4 pers):
- Gnocchi, 1 kilo
- Toscaanse worstjes (met mozzarella, van de AH), 540 gr
- Tomatensaus met basilicum, 400 gr
- Basilicum, 30 gr
- Prei, 1 stuk
- Ui, 1 stuk
- Knoflook, 1 teen
- Geraspte kaas, handvol
- Witte wijn azijn, 1 el
- Cherrytomaten

1. Breng een pan met water en zout aan de kook. Haal vervolgens het vlees van de worst uit de vetrand, maar houd minstens 4 worstjes heel voor een leuke presentatie :-). Je hoeft het vlees niet uit de worst te halen, maar wij vonden het wel veel lekkerder. Was en snijd de ui vervolgens in kleine stukjes en pel en snipper de ui. Hak de knoflookteen fijn en halveer de cherrytomaten.

2. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en bak hierin de overgebleven hele worstjes ongeveer 8 minuten. Keer regelmatig om. Voeg vervolgens de ui, prei, het vlees uit de worstjes en de knoflook toe en bak 3 minuten mee. Voeg daarna de witte wijn azijn en de cherrytomaten toe en laat nog ongeveer 3 minuten opstaan. 

3. Kook ondertussen de gnocchi in 2 minuten gaar, totdat ze drijven. Voeg de tomatensaus toe aan de pan met vlees en groenten en warm samen op.

4. Giet de gnocchi af en verdeel over de borden. Serveer de tomatensaus over de borden en breng op smaak met peper. Garneer met gescheurde blaadjes basilicum en een beetje geraspte kaas. 

Een heerlijk verrassend en simpel gerecht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten