Pagina's

donderdag 17 september 2015

Steak tartaar


We hadden zoveel zin in steak tartaar gisteren, niet echt een budget maaltje maar voor een keertje mag het best. Superlekker met een rauwe eierdooier maar als dit niks voor jou is kan je ook het ei weglaten of het pocheren. Wij hebben het gisteren als hoofdgerecht met friet en salade gegeten, en we zaten lekker te smullen. Kan natuurlijk ook heel goed als voorgerechtje! Haal je biefstuk wel bij de slager want dat is een stuk lekkerder en dan weet je zeker dat je er niet ziek van wordt ;). En als je de slager lief aankijkt snijdt hij het ook nog klein voor je!

Nodig (4 pers hoofdgerecht)
- Rauwe biefstuk, 600 gram
- kappertjes, 1/2 potje
- augurkjes, 1/2 potje
-bosui, 3 stengels
- sojasaus, 50 ml
- eieren, 4 stuks
- zout & peper

1. Snijd (als de slager dit niet voor je heeft gedaan) de biefstuk in heel kleine stukjes. Doe het vervolgens in een grote kom.

2. Snijd de bosui, kappertjes en augurkjes ook in kleine stukjes en voeg toe aan de biefstuk. Voeg ook de kappertjes, sojasaus en een flinke hoeveelheid peper en zout toe.

3. Meng het geheel goed door elkaar en serveer door een kookring (als je die hebt) op het bord te leggen en te vullen. Splits de eieren en leg de eierdooier er bovenop. Vervolgens kan je het garneren naar keuze. Als voorgerecht met een beetje salade en pijnboompitjes bijvoorbeeld, als hoofdgerecht met friet en salade zoals hieronder. En dan lekker genieten!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten