Pagina's

maandag 14 september 2015

Tortellini met rucolapesto en mozzarella

We hadden nog verse tortellini gevuld met kaas en pijnboompitten over en wilden hier een lekker maaltje mee maken. We kwamen op het idee om rucola pesto te maken, want dat hadden we nog nooit gemaakt! En het was best wel lekker! De volgende keer zouden wij het recept alleen maken met schelpjespasta oid, in ieder geval niet met gevulde pasta. Geen fan van, tenzij we het zelf maken! Dus jullie kunnen nog gaan voor een andere pastasoort in plaats van tortellini ;-)
 
Nodig (2 pers)
- Tortellini, 200 gr
- Rucola, 100 gr
- Citroen, 1 stuk
- Olijfolie, 100 ml
- Mozzarella, 1 bol
- Rode paprika, 1 stuk
- Ui, 1 stuk
- Knoflook, 1 teen
- Pancetta, 100 gr (tenzij je vega wil eten natuurlijk)

1. Breng een pan met water en zout aan de kook. Snipper de ui, hak de teen knoflook fijn en snijd de paprika in blokjes. 

2. Rasp de gele schil van een halve citroen en pers de halve citroen uit. Voeg het citroensap, 75 gram rucola, de teen knoflook, 100 ml olijfolie, peper en zout toe aan de keukenmachine en maal tot een pesto.

3. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de mozzarella in plakken en breng op smaak met peper en zout.

4. Snijd of scheur de pancetta in grove stukken en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de ui toe en bak nog 3 minuten mee. Voeg de rode paprika toe en laat nog 2 minuten staan. 

5. Giet de tortellini af en meng met de rucola pesto. Voeg de groenten toe aan de tortellini met rucolapesto en verdeel de pasta over de borden. Serveer met de resterende rucola en plakken mozzarella en geniet van je makkelijke pasta gerechtje :) 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten