Pagina's

dinsdag 1 september 2015

Indonesische kippensoep met spinazie, tauge en ei

Met dit regenachtige Herfstweer krijgen wij weer extra zin in een lekker warm soepje. Lekker als avondeten, maar minstens zo lekker als lunch de volgende dag! We durven het geen miso of soto soep te noemen, want dat is een stuk ingewikkelder te maken. Wij noemen het gewoon een Indonesische kippensoep die heul lekker is :-)

Nodig (4 pers):
- Kipkarbonade, 800 gr
- Water, 1,5 liter
- Noedels, 250 gr
- Bouillonblokje, 2 stuks
- Gember, 5 cm
- Knoflooktenen, 4 stuks
- Spinazie, 150 gr
- Taugé, 125 gr
- Ei, 4 stuks
- Bosui, 2 stuks 

1. Zet een pan met 1,5 liter water op het vuur. Schil de gember en snijd in stukken. Pel en plet de tenen knoflook. Voeg de gember, knoflook, bouillonblokjes en kip toe aan het water en breng samen aan de kook. Laat alles ongeveer 45 minuten met de deksel op de pan op laag vuur koken.

2.  Kook ondertussen de eieren in 8 tot 10 minuten hard. Pel de eieren en snijd door midden. Snijd de bosui in ringen.

3. Neem de kip uit de pan en zeef de bouillon. Pluk vervolgens de vlees van de kip af en doe het vlees weer terug in de bouillon. Voeg de noedels toe en kook 5 minuten mee met de soep.

4. Breng de soep eventueel op smaak met peper, zout en chilipeper. Verdeel de soep over de borden en voeg een handje spinazie en een handje taugé toe. Verdeel de eieren over de soep en serveer met bosui.

Kortom: een makkelijke (en Nederlandse :-)) manier om een heerlijke soort van Aziatische kippensoep te maken thuis! 






 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten