Pagina's

maandag 14 december 2015

Pasteitjes met kippenragout en champignons

Vooral Claartje is een groot fan van kippenragout en dus maakten wij laatst samen pasteitjes met zelfgemaakte kippenragout. Het is best zwaar op de maag, maar het was wel echt lekker en een heel leuk voorgerecht voor een dinertje (als je er 1 pp maakt :-))

Nodig (3 pers):
- Ragoutbakjes, 6 stuks (of 3 als voorgerecht)
- Bloem, 60 gr
- Kippendijen, 4 stuks
- Kerrie, 1el
- Kippenbouillonblokje, 1 stuk
- 0,5 dl water
- Peterselie, 2 el
- Boter, 50 gr
- Champignons, 100 gr
- Ui, 1 stuk
Voor de salade (voor bij een hoofdgerecht)
- Spinazie, 300 gr
- Geitenkaas, 100 gr
- Avocado, 1 stuk
- Cherrytomaten, 125 gr
- Balsamico azijn, 2 el

1. Snipper het uitje en verwarm een pan met 0,5dl water tot net onder het kookpunt. Voeg het bouillonblokje toe en pocheer de kippendijen hier 8 tot 10 minuten in. Verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden.

2. Verwarm de boter in een soeppan en fruit de ui hierin. Voeg de kerrie toe en meng goed met elkaar. Voeg vervolgens de bloem toe en laat op zacht vuur garen. Haal na 4 minuten de pan van het vuur en laat de roux afkoelen.

3. Haal de kipfilets uit de bouillon, gooi de bouillon niet weg, en trek met een vork het kippenvlees uit elkaar. Maak ondertussen de salade door de spinazie, geitenkaas, avocado (in blokjes), cherrytomaten (gehalveerd) en balsamico azijn te mengen.

4. Snijd de champignons fijn en bak aan in olijfolie. Snijd ondertussen het kapje van de ragout eruit en plaats de bakjes in een ovenschaal  en bak ongeveer 15 minuten in de oven.

5. Zet de roux terug op het vuur en voeg de bouillon beetje voor beetje toe tot er een gladde saus ontstaat. Wij hebben niet al het water toegevoegd, want dan werd het te waterig. Wacht dus even af wanneer jouw saus goed is. Voeg vervolgens het vlees en de champignons toe, breng op smaak met peper en zout en roer alles goed door elkaar.

6. Haal de pasteitjes uit de oven en vul met de kippenragout en serveer met de salade.
 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten