Pagina's

maandag 14 december 2015

Aziatische salade met kip, ingelegde komkommer, cashewnoten en sugarsnaps

Laatst aten wij bij een restaurant een salade met kip in een hele lekkere marinade. Dit zorgde bij ons voor inspiratie om een lekkere Aziatische salade te maken met onze eigen draai eraan. Het werd dus een salade met kip in een hoisin saus, ingelegde komkommer, sugarsnaps, rode ui, cashewnoten, cherrytomaat en komkommer. Wij vonden dit echt een topper! Heel lekker, gezond en licht. Het kost net wat meer werk en ingrediĆ«nten dan een normale salade, maar 'it's worth it'. Zelfs een aanrader om als voorgerecht te serveren met Kerst, maar dan wel in een wat kleinere porties natuurlijk. 


Nodig (2/3 pers):
- Kipfilethaasjes (of kippendijen), 300 gr
- Sugarsnaps, 100 gr
- Rode ui, 1 stuk
- Cherrytomaten, 50 gr
- Cashewnoten, 2 handjes
- Veldsla of spinazie, 75 gr
- Bloem, 3 el
- Witte wijn azijn, 1 el
- Balsamico azijn, 2 el

Voor de saus voor de kip:
- Chicken hoisin saus, 100 gr
- Witte wijn azijn, 1 el
- Sojasaus, 1 el
- Water, 2 el

Voor de ingelegde komkommer:
- Witte wijn azijn, 50 ml
- Suiker, 40 gr
- Komkommer, halve

1. Meng de witte wijn azijn en het suiker voor de ingelegde komkommer in een kommetje. Schaaf de komkommer vervolgens met een kaasschaaf. Haal de hele schil eraf of laat een paar stroken over, zodat je een mooi effect krijgt op de komkommer. Snijd de komkommer vervolgens in dunne ronde plakjes en/of in de lengte in dunne plakken. Gebruik vervolgens een pot die je goed kunt afsluiten en meng daarin de komkommer met het azijn en suiker mengsel. 


2. Maak een sneetje in het uiteinde van de sugarsnaps en trek het puntje naar achter zodat eventuele harde draden van de sugarsnaps meegenomen worden. Herhaal dit voor alle sugarsnaps. Snijd vervolgens rode ui in dunne halve ringen en halveer de cherrytomaten. 

3. Snijd de kipfilet in grove stukken, de meeste hoef je alleen te halveren. Verdeel de bloem over een diep bord en rol de kipfilethaasjes hierdoor zodat ze allemaal licht bedekt zijn met bloem. Breng vervolgens op smaak met peper en zout. 

4. Breng een pan met water aan de kook en kook de sugarsnaps enkele minuten. Wij vinden het lekker als ze redelijk knapperig zijn en kookten ze dus zo'n 4/5 minuten. Als je ze zachter wil dan kook je ze langer. 

5. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilethaasjes in ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Voeg vervolgens 1 el witte wijn azijn toe en bak nog 1 minuut mee. Keer regelmatig om. 

6. Voeg de chicken hoisin saus toe aan de kip samen met de sojasaus, water en nog 1 el witte wijn azijn. Laat 2 minuten op middelhoog vuur pruttelen zodat de kip gaar wordt en de saus warm. 

7. Haal ondertussen de kroontjes van de veldsla en verdeel over een grote schaal. Meng met de cashewnoten, rode ui, sugarsnaps en cherrytomaten. Breng de salade op smaak met peper, zout en 2 el balsamico azijn (hoeft niet, maar maakt de salade op zichzelf wel lekkerder). Haal vervolgens de kip uit de saus en serveer op de salade. Schep met een lepel nog wat saus uit de pan en verdeel dit over de salade. Serveer met de ingelegde komkommer en je hebt een kleurrijke en verrukkelijke salade :-) 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten