Pagina's

donderdag 10 december 2015

Pasta carbonara

Echt een klassieker, pasta carbonara! Vaak maken mensen het met room maar in het originele recept is dat helemaal niet nodig, super lekker met alleen ei, kaas en spek. Niet het meest gezonde maaltje zo zonder groenten maar een lekkere salade ernaast kan natuurlijk altijd.


Nodig (4 pers);
- Pasta, 350 gram
- Bacon, 150 gram
- Eieren, 4 stuks
- Parmezaanse kaas, 50 gram
- Zout en peper

1. Kook de pasta in 8 minuten beetgaar en bak ondertussen de bacon lekker krokant.

2. Doe 3 hele eieren en 1 eidooier in een schaaltje, meng deze met de parmezaanse kaas en flink wat peper en een beetje zout.

3. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Meng het mengsel van eieren en kaas door de pasta. Door de hitte van de pasta worden de eieren precies gaar genoeg en je wordt er echt niet ziek van ;)! Meng vervolgens ook de bacon erdoor.

4. Serveer de pasta in 4 borden, maak af met een beetje peper en parmezaanse kaas.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten