Pagina's

zondag 27 december 2015

Spaghetti bolognese met groente

Het is zo'n lekker standaard en oud recept, maar altijd lekker! Bolognese staat erom bekend dat het juist zonder groente is, maar ik vind het toch net iets lekkerder met een uitje, prei, courgette en wat tomaat erdoor! Waarschijnlijk weet iedereen wel hoe je een lekkere pastasaus met tomatensaus en gehakt maakt, maar iedereen heeft zijn eigen variant. Ideale maaltijd om te maken met left-over groentes van het Kerstdiner!

Nodig (3/4 pers):
- Spaghetti, 350 gr
- Gehakt, 300 gr
- Rode ui, 2 stuks
- Courgette, 1 stuk
- Tomaten, 2 stuks
- Prei, 1 stuk
- Knoflook, 1 teen
- Tomatensaus met basilicum, 1 pakje (of maak je pastasaus zelf; klik hier voor het recept)
-  Witte wijn azijn, 2 el (dit moet erbij!!!)
- Geraspte kaas, hoeveel je wil

1. Breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en snipper de ui, was de prei en snijd fijn en hak de knoflookteen fijn. Snijd de courgette en tomaten in gelijke plakken.

2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de courgette over een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, oregano en zout. Plaats 8 minuten in het midden van de voorverwarmde oven en voeg dan de tomaten toe en laat de ovenschaal nog 6 minuten staan. 

3. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en fruit de ui ongeveer 4 minuten. Voeg vervolgens de knoflookteen en de prei toe. Bak alles 3 minuten op middelhoog vuur en blus dan af met de witte wijn azijn. Laat dit 4 minuten opstaan en voeg dan het gehakt toe. Breng op smaak met peper en zout en rul het gehakt tot het goudbruin is. Voeg dan de tomatensaus toe. Laat nog 5 minuten opstaan, proef en voeg wanneer nodig peper, zout en oregano toe. 

4. Giet de spaghetti af en voeg toe aan de pan met saus. Meng alles goed met elkaar en verdeel over de borden. Serveer met geraspte kaas (en wij willen er soooowieso ketchup bij, maar dat vinden mensen altijd raar ?! ). Haal de groenten uit de oven en serveer deze in de ovenschaal, ziet er lekker kleurrijk uit :-)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten