Pagina's

maandag 7 december 2015

Bladerdeegtaart met geroosterde tomaten, rood ui, geitenkaas en balsamico

Wij zijn echt gek op bladerdeeg! Of het nou een quiche is, een borrelhapje of een plaattaart: we don't care! Deze bladerdeegtaart (of plaattaart) was dus ook echt een topper! Je kunt het eten als bijgerecht of als hoofdgerecht, maar dat is geloof ik meer een vrouwending..

Nodig (2/3 pers):
- Bladerdeeg, 10 vellen
- Tomaten, 3 stuks
- Rode ui, 2 stuks
- Geitenkaas, 125 gr
- Pesto, 2 el
- Creme fraiche, 2 el
- Balsamico, 2 el
- Suiker, 1 el
- Peper & zout, naar smaak

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de bakplaat uit de oven. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de tomaten in dunne plakken. Meng de creme fraiche met de pesto en laat de bladerdeegvellen ontdooien.

2.  Leg een vel bakpapier op de bakplaat en bedek de bakplaat met de bladerdeegvellen. Maak er een geheel van, zodat de hele bakplaat bedekt is. Smeer nu het pesto - creme fraiche mengsel over de vellen bladerdeeg. Zorg dat het niet te dik besmeerd is.

3. Verdeel de uien over de bladerdeegtaart en verkruimel vervolgens de helft van de geitenkaas. Verdeel vervolgens de plakken tomaat over de taart zoals op de foto. Verdeel het suiker over de taart en plaats 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

4. Haal de taart na 30 minuten uit de oven en verkruimel de rest van de geitenkaas over de taart. Besprenkel met balsamico azijn en breng op smaak met peper en zout. Een kleurrijk gerecht wat heul lekker is!! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten