Pagina's

donderdag 19 maart 2015

Forel in rauwe ham met tomatensalsa en couscoussalade

Laatst ging ik bij mijn goede vriendinnetjes in Breda eten. Sanne had een proefabonnement aangeschaft bij Boerschappen, dus het werd tijd voor een nieuw receptje. Gelukkig stonden we met onze chef-kok Teske in de keuken, waardoor we vet lekker hebben gegeten op de maandagavond! We maakten forel met rauwe ham, tomatensalsa en couscoussalade. 

Nodig (4 pers):
- Forel, 4 stuks
- Ui, 1 stuks
- Rauwe ham, 8 plakken
- Tomaten, 8 stuks
- Couscous, 325 gr
- Feta, 100 gr
- Rode ui, 1 stuk
- Komkommer, 1 stuk

Breng een pan met water aan de kook. Was de forellen en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de uien in halve ringen, snijd de feta, komkommer en 2 tomaten  in blokjes. Leg in de buikholte van elke forel een paar uienringen. Besprenkel de buikholte van de forel met limoensap, peper en zout. Leg steeds 2 plakken ham naast elkaar en wikkel daarin een forel. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak daarin de forel 8 minuten aan beide zijden op middelhoog vuur. 
Maak een klein kruisje (of plusje) in de 4 overgebleven tomaten en dompel ze 3 minuten onder in kokend water, totdat het vel loslaat. Haal ze uit het water, spoel ze kort af met koud water en haal het vel eruit. Meng de tomaten met de overgebleven uienringen (die je niet gebruikt hebt voor de forel).

Maak ondertussen de couscous klaar zoals aangegeven op de verpakking. Breng op smaak met peper, zout en limoensap en meng met de blokjes feta, komkommer, tomaat en rode ui. Maak er eventueel nog een sausje bij van pesto en kwark of iets anders wat je lekker vindt. 

Als de vissen aan beiden kanten gebakken zijn verdeel je ze over de borden. Verhit daarna kort (ongeveer 2 minuten) de ontvelde tomaten en uien en serveer dit naast de vis als tomatensalsa. Serveer het gerecht met de couscoussalade en eventueel met zelfgemaakte saus. Resultaat: een heerlijk licht en gezond maaltje!!! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten