Pagina's

donderdag 5 maart 2015

Tagliatelle met zalm, broccoli, cherrytomaten, champignons en roomsaus

Vanavond at ik samen met mama en maakten we een heerlijke pasta met zalm. Jammie! Het was heel makkelijk te maken en zo klaar. En pasta met zalm en broccoli kan bijna niet misgaan ;-)

Nodig (2 pers):
- Tagliatelle, verse pasta 200 gr
- Broccoli, 1 stuk
- Zalmfilet, 300 gr
- Champignons, 150 gr
- Cherrytomaten, 125 gr
- Slagroom, 125 ml
- Droge witte wijn, 50 ml 
- Vis bouillonblokje, half blokje

Breng twee pannen met water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes, de champignons in schijfjes, de zalmfilet (zonder huid) in grote brokken en halveer de cherrytomaten. Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar en kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Warm 50 cl water op in een steelpannetje en los hierin het halve bouillonblokje op. Voeg vervolgens de room en de droge witte wijn toe, meng kort door elkaar en laat 5 minuten op middelhoog vuur inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de champignons in 3 minuten op middelhoog vuur bruin. Voeg vervolgens de zalm toe aan de pan en bak 3 minuten samen. Roer regelmatig in de pan. Voeg na 3 minuten de cherrytomaten toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Giet de tagliatelle af en voeg toe aan de pan met zalm, champignons en cherrytomaten. Giet de broccoli af en voeg de roosjes ook toe aan de pan. Voeg vervolgens de saus van bouillon, room en witte wijn toe en meng alles goed door elkaar. Eventueel lekker om te serveren met Parmezaanse kaas, maar dat is eigenlijk altijd lekker bij pasta!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten