Pagina's

zondag 22 maart 2015

Roerbak van noedels, bimi, rode paprika, prei, taugé en biefstukreepjes

Sundaynight is meatnight! Tijd voor een lekker stuk vlees! En wat is nou lekkerder dan een goed stuk biefstuk? Wij vinden dit ook altijd heerlijk met aardappeltjes en een goed gevulde salade, maar biefstuk met lekker veel groenten, noedels en een Aziatisch sausje is ook helemaal niet verkeerd. Zeker niet met dit heerlijke weer!
Nodig (4 pers):
- Noedels, 400 gr
- Biefstukken, 2 stuks (a 120 gr)
- Bimi, 200 gr
- Prei, 1 stuk
- Rode paprika, 1 stuk
- Taugé, 250 gr
- Sesamolie, 2 eetlepels 
- Chicken hoisinsaus, Go Han Tan's daily wok, 160 gr
- Limoen, 1 stuk
- Aluminiumfolie
 
Haal de biefstukken een half uur voordat je begint met koken uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Bestrooi de biefstukken met peper en zout en breng een pan met water aan de kook. Snijd de paprika in repen en halveer deze. Snijd de prei in halve ringen en was deze. 

Verhit een scheut olijfolie ine en koekenpan en bak de biefstukken 3 minuten aan beide zijden op middelhoog vuur (afhankelijk van de dikte van de biefstukken, bij dunne biefstuk iets korter bakken). Neem de biefstukken uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie. 

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een scheut olijfoile in een wokpan en wok hierin de prei 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de bimi en paprika toe en wok nog 4 minuten mee. Giet de noedels af en voeg toe aan de wokpan met groenten. Voeg de hoisinsaus toe en roerbak alles nog 1 minuut. Breng eventueel op smaak met peper en zout. 

Snijd de biefstuk in dunne repen en verdeel over de mihoen. Besprenkel het gerecht met sesamolie en wat limoensap en je hebt een lekker en gezond maaltje vanavond!

Het recept is overigens gebaseerd op een receptje van de Allerhande, deze vind je hier!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten