Pagina's

zondag 29 maart 2015

Ovengerecht: zoete drumsticks, krieltjes en gegrilde groente

Een heerlijk maaltje voor de zondagavond, deze zoete drumsticks uit de oven met gegrilde groenten en krieltjes. Wij zagen een recept voor deze zoete kip drumsticks in het magazine van de Coop, pasten het iets aan en kwamen tot dit heerlijke maaltje. 

Nodig (4 pers):
- Kipdrumsticks, 1,5 kilo (of ongeveer 3/4 per persoon)
- Krieltjes, 600 gr
- Cherrytomaten, 125 gr
- Rode paprika, stuk
- Ui, 4 stuks

Marinade:
- Sojasaus, 2 eetlepels
- Ketchup, 3 eetlepels
- Balsamicoazijn, 2 eetlepels
- Honing, 2 eetlepels
- Gedroogde thjm, 2 theelepels
- Olijfolie, 75 ml

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng alle ingredienten van de marinade. Leg de drumsticks in een ovenschaal en giet de marinade eroverheen. Laat de drumsticks ongeveer 15 minuten marineren. 

Pel en snijd de uien in halve ringen en halveer de cherrytomaten. Snijd de paprika in kleine reepjes en was de krieltjes. Leg de krieltjes, uien en paprika samen in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Plaats de ovenschaal gedurende 45 minuten in het midden van een voorverwarmde oven. Zet na 10 minuten de ovenschaal met de drumsticks naast de ovenschaal met groenten en aardappels en voeg de cherrytomaten toe aan de groenten in de oven.

Een makkelijk maaltje, snel klaar en erg lekker!! Vooral de saus van de drumsticks is een must try! Geniet ervan!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten