Pagina's

maandag 9 maart 2015

Salade met mozzarella, rauwe ham, olijven, croutons en gepofte tomaat

Eindelijk is het weer lekker weer en dus ook weer tijd voor maaltijdsalades! Heerlijk, vooral met lekker veel stokbrood en smeersels erbij (met een koud biertje of lekker wijntje erbij smaakt het uiteraard nog lekkerder). Deze salade maakten wij trouwens een tijdje geleden voor de jongens van Koken met Aanbiedingen en ging helemaal op tijdens de lunch. Goed teken dus!

Nodig (4 pers): 
- Slamelange, 200 gr
- Olijven, 100 gr
- Rauwe ham, 100 gr
- Rode ui, 1 stuk
- Bruin brood, 2 sneetjes
- Mozzarella, 1 stuk
- Balsamico azijn, 4 eetlepels
- Cherrytomaten, 125 gr

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de korsten van de sneetjes brood en snijd het overgebleven brood in kleine blokjes. Was de cherrytomaten.


Leg de blokjes brood in een ovenschaal en besprenkel deze met olijfolie en zout. Leg de cherrytomaten in een andere ovenschaal en besprenkel deze ook met olijfolie en zout. Plaats de ovenschalen naast elkaar 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. 

Snijd ondertussen de rode ui in ringen en halveer deze. Snijd de olijven doormidden en snijd de rauwe ham in blokjes. Snijd de mozzarella in plakken. Haal de croutons en de cherrytomaten uit de oven. Meng de sla met de rode ui, olijven, rauwe ham en de croutons. Besprenkel de salade met balsamico azijn. 

Verdeel de salade over de borden en serveer met de plakken mozzarella en de gepofte cherrytomaten. Breng op smaak met peper en zout and enjoy!! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten