Pagina's

dinsdag 3 februari 2015

Coq au vin

Wij zijn allebei gek op de Franse keuken! Voor een etentje gaan we vaak voor coq au vin. Klinkt chique, ziet er fancy uit en het is veel makkelijker dan het lijkt. Ideaal dus! Gisteren maakten we het voor Claartje's vriendinnetjes uit Zeeland. 

Nodig voor 4 personen:
- 4 kippenbouten
- 1 fles rode wijn
- Tijm
- Spekjes
- Sjalotjes, 2 stuks
- Winterpeen, 1 stuk
- 1/2 liter kippenbouillon
- Ontbijtkoek, 2 plakken

Het is het lekkerst als je de kip een dag van te voren marineert in een ovenschaal met de rode wijn, knoflook en tijm en dit 24 uur laat staan. Hier heb je echter niet altijd tijd voor, zoals wij die alles altijd last minute bedenken. Zo ook dit keer, dus wij hebben de kip maar een uurtje in de marinade gedaan. Als je ze hebt gemarineerd, dep de kip dan even droog voordat je aan dit recept begint. 

Braad de kippenbouten rondom bruin in een braadpan. Haal ze uit de pan en bak in dezelfde pan de gesnipperde ui en de spekjes. Voeg vervolgens de kippenbouten weer toe met de geraspte en in blokjes gesneden winterpeen. Voeg je marinade en de rest van de fles wijn toe samen met een halve liter kippenbouillon (gewoon van bouillonblokjes). Eventueel nog wat tijm of een laurierblaadje. Laat dit ongeveer 40 minuten op het vuur staan. Haal de kip er vervolgens uit en laat even rusten onder aluminiumfolie, zet de saus op hoog vuur en voeg de ontbijtkoek toe (komen wij weer met ons secret ingredient voor een heerlijk dikke saus). Laat nog even doorpruttelen en klaar is kees! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten