Pagina's

donderdag 12 februari 2015

Italiaanse plaattaart

Het eerste receptje op deze blog was een plaattaart met pompoen, rode ui en geitenkaas. Het was erg lekker, maar we gebruikten per ongeluk hartige taart deeg in plaats van bladerdeeg. Tijd voor een nieuw receptje van plaattaart dus, en wouw deze was nog veel lekkerder dan de vorige! Uitproberen dus!

Wij aten dit recept ongeveer met zijn tweetjes in één keer op, maar dat is volgens mij best wel een grote portie. We konden gewoon niet stoppen met eten! Als je dit voor 4 personen maakt, dan is het misschien meer een bijgerecht, ten minste wel als je net zo hongerig was als wij waren :-) 

Nodig (4 pers, bijgerecht of klein hoofdgerecht)
- Bladerdeeg, 10 vellen 
- Pesto, 3 eetlepels
- Rode ui, 1 stuk
- Cherrytomaten, 150 gr (iets meer dan een half bakje)
- Courgette, 1 stuk
- Rode paprika, 1 stuk
- Rozemarijn, 4 takjes
- Feta, 75 gr
- Balsamico azijn, paar scheutjes
- Olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi je de vellen bladerdeeg en vet een bakplaat in met boter of leg bakpapier over de bakplaat. Verdeel de vellen bladerdeeg (als ze ontdooid zijn) over de bakplaat totdat hij helemaal bedekt is. Snijd de ui in halve ringen, halveer de cherrytomaten en snijd de courgette, paprika en feta in blokjes. Smeer de pesto over de vellen bladerdeeg totdat deze licht bedekt zijn met pesto. Besprenkel nog met een paar druppels olijfolie. 

Verdeel de paprika, courgette, ui, feta en cherrytomaten over de bladerdeegvellen. Leg 4 takken rozemarijn op de plaattaart en plaats de taart minstens 20 minuten in het midden van de oven, tot het bladerdeeg lichtbruin is. Haal de plaattaart uit de oven en besprenkel hem met balsamicoazijn, peper en zout. 

Wij zijn sowieso echt gek op plaattaart, maar deze variant was écht lekker! En toevallig ook nog vegetarisch, voor de vega's onder ons! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten