Pagina's

dinsdag 24 februari 2015

Spaghetti met garnalen, broccoli, cherrytomaten en limoen

Een goede spaghetti is altijd lekker! Vanavond had ik weer eens zin in pasta, maar niet met een hele zware saus. Ik vind pasta namelijk altijd zó lekker, dat ik door eet tot de pan leeg is en vervolgens de hele avond moet uitpuffen op de bank. Enfin, een lichte pasta dus! 

Nodig (2 pers):
- Spaghetti, 300 gr
- Groentebouillonblokje, 1 stuk
- Garnalen, jumbo / wokgarnalen in knoflook 200 gr
- Cherrytomaten, 100 gr
- Zwarte olijven in plakken, 100 gr
- Broccoli, 1 stuk
- Sjalot, 1 stuk
- Knoflook, 1 teen
- Crème fraîche, 2 eetlepels
- Limoen, 1 stuk
- Witte wijn, 1 glas

Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking - meestal rond de 12 minuten - en voeg het bouillonblokje toe aan het water. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in 4 à 5 minuten beetgaar. 

Halveer de cherrytomaten, pel en snipper de sjalot, snijd of pers de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui in 3 minuten glazig. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak 1 minuutje mee. Bak vervolgens de garnalen in ongeveer 4 minuten op hoog vuur gaar. Draai het vuur wat lager, voeg het glas witte wijn toe, de crème fraîche, knijp een halve limoen uit en meng alles goed door elkaar. Voeg de zwarte olijven,de cherrytomaten en de broccoli toe aan de pan met saus en breng alles op smaak met peper en zout.

Giet de spaghetti af, maar bewaar een klein kopje kookvocht. Voeg de spaghetti samen met het kopje kookvocht toe aan de saus. Meng goed door elkaar en voeg eventueel nog wat extra wijn, crème fraîche en limoen toe voor meer saus. Verdeel de spaghetti over de borden en serveer met een halve limoen die je eventueel nog over de spaghetti kan uitknijpen voor een extra frisse smaak. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten