Pagina's

dinsdag 10 februari 2015

Pasta puttanesca

Laatst kwam er een vriendinnetje eten en had ik zin in een lekkere pasta. Pasta rode saus vind ik altijd een beetje saai, dus ik ging voor een spaghetti puttanesca: pasta met ansjovis, tomatenblokjes, olijven, kappertjes en peterselie. Niet dat ik nou zo'n mega ansjovisfan ben, maar ik had dit al en keer bij een ander vriendinnetje gegeten en dat was heerlijk!

Nodig (4 pers):
- Knoflook, 2 tenen
- Ui, 1 stuk
- Bouillonblokje, 1 stuk
- Ansjovis, 40 gr
- Peterselie, 10 gr
- Spaghetti, 300 gr
- Tomatenblokjes, 800 gr
- Zwarte olijven, 300 gr
- Cherrytomaten, 100 gr
- Kappertjes, 50 gr
- Oregano
- Parmezaanse kaas, lekker veel :-)

Verwarm de oven voor op 190 graden en breng een pan met water en een bouillonblokje aan de kook. Plaats de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie en zout. Pof de tomaten in ongeveer 10 minuten in de oven. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in het water met bouillonblokje. Snipper vervolgens een ui en snijd de ansjovis fijn. 

Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak hierin twee hele knoflooktenen (zonder schil) tot ze goudbruin zijn. Haal de knoflook vervolgens uit de pan, maar laat de olijfolie zitten, deze heeft nu juist een lekkere smaak!  Voeg de ui toe aan de olijfolie en bak in 3 minuten glazig, op laag vuur. Voeg daarna de tomatenblokjes en oregano toe. Laat op hoog vuur 5 minuten inkoken en roer regelmatig. Laat de kappertjes en olijven uitlekken en voeg samen met de peterselie en ansjovis toe aan de saus. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Roer regelmatig om en serveer de pasta daarna met de Parmezaanse kaas, de peterselie en de gepofte cherrytomaten (dit laatste hoort eigenlijk niet bij het originele recept, maar is wel een lekkere en kleurrijke toevoeging)!

Een perfect maaltje voor een doordeweekse avond, snel klaar, niet te duur en weer eens wat anders dan Spaghetti Bolognese!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten