Pagina's

maandag 16 februari 2015

Tagliatelle met kabeljauw met pestokorst en gepofte tomaten

Laatst maakte ik (Marieke) deze luxe versie van Pasta Pesto voor de jongens van Koken met Aanbiedingen. In de app worden dagelijks nieuwe recepten gepubliceerd op basis van actuele supermarktaanbiedingen, zodat mensen makkelijk en betaalbaar kunnen koken. Dit gerechtje maakte ik een tijdje geleden, dus waarschijnlijk zijn de ingrediënten niet meer in de aanbieding, maar het blijft evengoed een lekker gerechtje voor de maandagavond!

Nodig (4 pers):
- Kabeljauwfilet, 600 gr
- Tagliatelle, 400 gr
- Groene pesto, 4 eetlepels
- Crème fraîche, 2 eetlepels
- Cherrytomaten, 250 gr
- Parmezaanse kaas, 25 gr
- Pijnboompitten, 40 gr
- Groene olijven, 90 gr
- Basilicum, 15 gr

Verwarm de oven voor op 190 graden. Breng een pan met water en zout aan de kook. Rooster ondertussen de pijnboompitten in 3 minuten goudbruin in een koekenpan zonder olie. Hak de pijnboompitten, de basilicum, de kaas en de olijven fijn, maar houd van alles ongeveer een derde over. Roer de fijngehakte pijnboompitten, basilicum, kaas en olijven in een kom met een beetje olijfolie tot een soort pasta. Smeer het olijfmengsel op de bovenkant van de kabeljauw. Leg de kabeljouw in het midden van een ovenschaal, leg de cherrytomaten er omheen en bak de kabeljauw in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten gaar. 

Kook de tagliatelle, giet deze vervolgens af en meng de pesto en crème fraîche met de pasta. Meng daarna de overige pijnboompitten met het pasta pesto mengsel.

Verdeel de pasta pesto over de vier borden. Leg de kabeljauw op de pasta. Garneer de borden door de overgebleven basilicumblaadjes, wat gehalveerde olijven en geraspte parmezaanse kaas over de borden te verdelen. Verdeel als laatste de gepofte cherrytomaten over de borden met pasta. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten