Pagina's

vrijdag 27 februari 2015

Maaltijdrisotto met kip, zongedroogde tomaat, feta en rucola

Laatst mocht ik weer een gerechtje maken en bedenken met producten uit de aanbieding voor de jongens van Koken met Aanbiedingen. Er was van alles in de aanbieding voor mijn heerlijke maaltijdrisotto, dus de keuze voor dit gerecht was snel gemaakt!

Nodig (4 pers):
- Risottorijst, 300 gr
- Zongedroogde tomaten, 100 gr
- Feta, 100 gr
- Rucola, 75 gr
- Kipfilet, 500 gr
- Ui, 1 stuk

- Kippenbouillonblokje, 2 stuks
- Witte wijn, half glas


Zet een pan water op het vuur en voeg de bouillonblokjes toe als het water kookt. Laat de bouillon op een laag vuurtje staan, zodat hij warm blijft. Snijd de kipfilet in blokjes, de zongedroogde tomaten en feta in kleine blokjes en snipper de ui. 

Verhit olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak maximaal 1 minuut mee, tot de korrels glazig zijn. Blus af met witte wijn. Als de witte wijn opgenomen is voeg je een soeplepel bouillon toe. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. 

Verhit ondertussen een klont boter in de pan en bak de kipfiletblokjes in ongeveer 10 minuten gaar. Haal de kip en risotto vervolgens van het vuur af en breng de risotto op smaak met peper en zout. Meng de zongedroogde tomaten, de feta, de rucola en de kip door de risotto. Houd een beetje zongedroogde tomaten, feta en rucola over voor de garnering. Schep alles om en verdeel de risotto over de borden. Garneer de borden tot slot met wat overgebleven zongedroogde tomaten, rucola en feta. 

Deze risotto vind ik eigenlijk lekkerder zonder kip, ik houd nou eenmaal niet zo van kipfilet. Een goede vervanger ervoor is pijnboompitjes (zeker voor de vega's onder ons)!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten