Pagina's

zondag 22 februari 2015

Review: Vijf Nul Vijf

Wat een leuke aanwinst voor de Indische buurt: restaurant Vijf Nul Vijf! Het interieur is mooi en gezellig. Heel anders dan je gewend bent van Aziatische restaurants. Je voelt je er thuis door de leuke huiselijke stoeltjes, maar tegelijkertijd midden in de bruisende stad door de uitkijk op het drukke kruispunt.

Aangezien het Valentijnsdag was vonden wij het te cheesy om ook als stelletje uit eten te gaan en besloten wij dus om sushi af te halen. We bestelden de Crunchy Prawn Roll, de Omlet Maki, de California Roll, de Dim Sum mix en de Edame (sojabonen, lievelings). We werden geholpen door een ontzettend aardige en vrolijke jongeman, die ons met een glimlach van oor tot oor hielp. De sushi was allemaal erg lekker, maar de Crunchy Prawn Roll, man dat is één van de weinige dingen waar je mij 's nachts voor wakker mag maken! Heerlijk! Kortom: vrolijke en leuke bediening, heerlijk eten wat ik zelf nooit zo na zou kunnen maken en een leuke inrichting en sfeer in het restaurant. 

Wij zouden geen kookblog hebben als we zelf toch niet even de keuken in doken en dus maakten we zelf sashimi van zalm en beef teriyaki. Sashimi van zalm is gewoon een kwestie van stukjes zalm van een rauwe zalm snijden, makkelijk maar erg lekker. Voor de Beef Teriyaki koop je Teriyaki saus, sesamzaadjes en biefstuk. Haal de biefstuk een half uur voordat je hem gaat bereiden uit de koelkast en bestrooi hem met peper en zout. Snijd de biefstuk in kleine puntjes, verhit een scheut olijfolie in een wokpan en wok hierin de biefstukpuntjes op hoog vuur in 2 minuten gaar. Voeg daarna de Teriyaki saus toe en laat nog 2 minuten pruttelen. Haal de biefstukpuntjes van het vuur, verdeel ze over een bordje en besprenkel met sesamzaadjes. Zo heb je toch ook nog wat zelf gedaan aan je dinertje! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten