Pagina's

donderdag 5 februari 2015

Nacho ovenschotel

Deze nacho ovenschotel at ik laatst bij een vriendinnetje en viel erg in de smaak! Wij maakten hem na, maar natuurlijk weer net even anders!

Nodig (4 pers):
- Nacho chips, 1 zak
- Gehakt, 500 gr
- Courgette, 1 stuk
- Paprika, 1 stuk
- Ui, 2 stuks
- Mais, 1 blikje
- Avocado, minstens 2 maar 4 is beter :-)
- Geraspte kaas, 1 zakje
- Ijsbergsla, 1 zakje (lui)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui, snijd de courgette en paprika in kleine blokjes en laat de mais uitlekken in een vergiet. Bak de ui in 3 minuten glazig en voeg daarna het gehakt toe. Als het gehakt overal bruin begint te worden voeg je de paprika en courgette toe. Bak dit geheel samen nog ongeveer 3 minuten en voeg dan de mais toe. Breng op smaak met flink wat peper, zout en paprikapoeder. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal en bedek met chips en lekker veel kaas. Zet in de oven tot de kaas lekker gesmolten is. 

Ondertussen maak je de guacemole door de avocado's te prutten, eventueel met een klein uitje of kleine stukjes tomaat erdoor - wat je lekker vindt -, maar breng het in ieder geval op smaak met lekker veel zout en peper! 

Haal de macho nacho's uit de oven en serveer het gerecht met de guacemole en ijsbergsla. En dan kan je het daarna lekker allemaal door elkaar husselen. Jammie!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten