Pagina's

donderdag 13 oktober 2016

Tostada con tomate

Wat is er lekkerder dan ontbijten in Spanje? Het hoort gewoon bij de vakantie, jus d'orange en tostada con tomate voor 2 eurootjes. Genieten! Wij zijn fan van het lekkere tomatenprutje, maar hoe maak je dit thuis zo goed mogelijk na!? Wij gingen op onderzoek uit en dat resulteerde in dit recept voor een vet goede namaak!




Nodig (voor 2 grote broodjes):
- Tomaten, 6 stuks
- Knoflook, 1 teen
- Olijfolie, 1 el
- Peper en zout, naar smaak

1. Breng een pan met water licht aan de kook. Maak met een scherp mesje lichte kruisjes in de kont van de tomaat. Pel en snipper de teen knoflook.

2. Ontvel de tomaten door ze kort in het (licht) kokende water te dompelen. Als het velletje loslaat bij het kruisje dat je gezet hebt, kun je ze eruit halen. Spoel ze dan direct af onder ijskoud water en haal het vel eraf.

3. Voeg alle ontvelde tomaten toe aan de blender en blend tot een grof prutje. Haal dit vervolgens door een zeef om al het vocht eruit te halen. Als al het vocht eruit is, verdeel het tomatenprutje dan over een bakje en voeg de knoflook en olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout (vooral zout :-)) en serveer met afgebakken stokbrood. Jammie! 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten