Pagina's

woensdag 20 december 2017

Stoofperen

Over een week is het Kerst! En eerlijk gezegd is ons menu nog steeds niet rond, maar gelukkig vinden we het totaal niet erg om daar nog wat langer over na te denken. Wat in ieder geval vast staat, is dat deze stoofperen als bijgerecht geserveerd worden. Een recept van mama, met veel te veel dure ingredienten, maar lekkerder krijg je ze niet!







Nodig:
- Gieser Wildeman peren, 3 kg
- Honing, 4 el
- Steranijs, 3 stuks
- Kruidnagel, 4 stuks
- Vanillesuiker, 2 el
- Vanillestokje, 1 stuk
- Sinaasappelschil van 2 sinaasappels
- Citroenschil van 1 citroen
- Kaneelstokje, 2 stuks
- Geleisuiker, 100 gr
- Kristalsuiker, 400 gr
- Rode wijn, 1 fles
- Rode port, 1 dl



1. Schil de peren maar laat het stokje er aan zitten (dit staat mooi). Rasp de schil van de citroen en sinaasappels en weeg alle ingredienten af. 



2. Zet de peren in een grote en diepe pan en voeg alle ingredienten toe. Vul aan met water, tot ze net onder water staan. Breng het aan de kook en draai het vuur wat lager. Laat vervolgens minstens 2 uur pruttelen en klaar is kees. Niet moeilijk, maar wel enorm veel ingredienten. Hopelijk hebben jullie de helft al in huis, en anders: het is maar 1 keer Kerst :-)



Merry Christmas!!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten