Een oud gerechtje, maar zeker de moeite waard om te delen. Na heel veel feestjes en snacken werd het tijd voor een detox maaltje, een Thaise biefstuksalade. Wel op z'n Nederlands, want rode peper en koriander zijn niet onze beste vrienden!
Nodig (2 pers)
- Biefstuk, 200 gr (bij de Turkse slager goed te betalen)
- Sugarsnaps, 1 zakje
- Rode paprika
- Taugé, 125 gr
- Noedels, 200 gr
- Cashewnoten
- Limoen
- Sojasaus
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de sugarsnaps in ongeveer 4 minuten beetgaar. Maak ondertussen naar smaak een dressing van limoen, water en suiker. Verhit een klont boter in een braadpan en bak hierin de biefstuk 2 minuten aan beide zijden gaar (afhankelijk van de dikte). Laat de biefstuk daarna 5 minuten rusten in aluminiumfolie en snijd hem daarna in dikke plakken.
Snijd ondertussen de paprika in kleine stukken en meng met de taugé, sugarsnaps en noedels. Meng de dressing erdoor en voeg naar smaak nog wat sojasaus toe, klinkt als een gekke combi, maar ik vond het heerlijk - ik hou dan ook wel echt van sojasaus. Breng de biefstuk op smaak met peper en zout en serveer het met de noedelsalade!
Snijd ondertussen de paprika in kleine stukken en meng met de taugé, sugarsnaps en noedels. Meng de dressing erdoor en voeg naar smaak nog wat sojasaus toe, klinkt als een gekke combi, maar ik vond het heerlijk - ik hou dan ook wel echt van sojasaus. Breng de biefstuk op smaak met peper en zout en serveer het met de noedelsalade!
Follow my blog with Bloglovin
Geen opmerkingen:
Een reactie posten