Pagina's

maandag 2 maart 2015

Eiermie met bosui, taugé, cashewnoten, rode peper en kogelbiefstuk


Vanavond hadden we zin in een Thais maaltje en speurden we het internet af voor een lekker recept. We gingen voor de Pad Thai van de Allerhande app, wat naar ons mening eigenlijk helemaal geen Pad Thai is. Anyways, we hebben het gerecht uiteindelijk zo aangepast - terwijl we ons dit keer écht aan het recept wilden houden - dat het nu gewoon een lekker miegerecht werd. 

Nodig (2 pers):
- Eiermie, 125 gr
- Sjalot, 1 stuk
- Knoflook, 1 teen
- Cashewnoten, hand vol
- Bosui, 3 stuks
- Rode peper, 1 stuk
- Taugé, 125 gr
- Thaise vissaus, 3 el
- Tamarindepasta, 3 el
- Rietsuiker, 5 el
- Kogelbiefstuk, 200 gr 
- Ei, 2 stuks

Laat de kogelbiefstuk ten minste 30 minuten voor gebruik op kamertemperatuur komen en besprenkel het vlees met peper en zout. Je kunt ook voor ander (goedkoper) vlees of garnalen gaan, maar kogelbiefstuk was vandaag in de bonus en konden we dus echt niet laten liggen! 

Breng een pan met water aan de kook, pel en snipper de ui en snijd de knoflookteen fijn. Hak de cashewnoten fijn, snijd de bosuien in ringen en snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen en snijd de peper in dunne ringetjes. Wij gingen trouwens voor een halve rode peper, maar als je van pittig houdt kan je prima een hele peper opsnijden.

Verhit de vissaus met de tamarinde in een klein steelpannetje op laag vuur en los hierin de suiker op. Proef goed en voeg naar smaak zout (vissaus), zoet (suiker) of zuur (tamarinde) toe. Wij vonden het een redelijk heftige saus en daarom voegden we nog een eetlepel water toe, maar dat is maar net wat je zelf lekker vindt.

Kook de eiermie zoals aangegeven op de verpakking. Verhit ondertussen een klontje boter in een koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur in 2 minuten aan beide zijden gaar. Haal de biefstukken uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie en laat 4 minuten rusten.

Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een wokpan en fruit de ui in 3 minuten glazig. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog 1 minuten mee. Voeg daarna de eieren toe aan de pan en blijf goed roeren, tot er een roerei ontstaat. Voeg hierna de saus (uit het steelpannetje) en de eiermie (zonder kookvocht) toe aan de wokpan en bak nog 2 minuten samen. Voeg de taugé en bosui daarna toe en verhit nog even mee. 

Breng de biefstuk op smaak met peper en zout en snijd in dikke repen. Verdeel de eiermie met groenten en saus over de borden en serveer met de biefstukrepen. Verdeel de gehakte cashewnoten over het gerecht and enjoy! Het was trouwens een lekker gerecht, maar geen topper. Ik denk dat komkommer nog een goede frisse toevoeging zou zijn, maar misschien hebben jullie betere tips!? ;-) 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten