Wij hebben een aantal guilty pleasures en een daarvan is Ikea gehaktballetjes, erg, we know. Maar als we bij de Ikea zijn nemen we altijd met liefde een diepvrieszak gehaktballetjes mee naar huis. Je kunt er echt van alles mee, in stamppotten, pasta bolognaise of deze keer dus, couscous. Heel makkelijke maaltijd maar heel smaakvol, de pistache nootjes maken het helemaal af. Ik maak van couscous altijd iets extra want het is heerlijk om de volgende dag met de lunch te eten.
Nodig (4 pers);
- Couscous, 300 gram
- Gehaktballetjes, hoeveel je lekker vindt ;)
- Courgette, 1 stuk
- Feta, 150 gram
- Rozijnen, 100 gram
- Bosui, 4 stuks
- Pistachenootjes, 100 gram
- Peterselie, 100 gram
1. Zet de waterkoker alvast aan, en snijd de courgette en feta in blokjes, de bosui in ringen en hak de pistachenootjes en peterselie fijn. Wel de couscous in kokend water.
2. Zet ondertussen een koekenpan op het vuur en bak hierin de gehaktballetjes in 10 minuten goudbruin. Voeg de courgette na 5 minuten toe.
3. Voeg de bosui, feta, rozijnen, pistachenootjes, courgette en peterselie toe aan de couscous en roer goed door. Serveer met de gehaktballetjes en een takje peterselie. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten