Pagina's

maandag 4 april 2016

Rabarbercrumble

Het is weer rabarbertijd! Het leek mij heerlijk om met deze speciale groente een toetje te maken. En aangezien ik daar geen held in ben werd het weer een crumble, maar dit keer, jawel: een rabarber crumble. 




Nodig (4 pers): 
- Rabarber, 1 kilo
- Suiker, 150 gr
- Kaneelstokje, 1 stuk

Voor de crumble
- Suiker, 100 gr
- Bloem, 100 gr
- Boter, 100 gr

1. Plaats de boter ongeveer een minuut in de magnetron zodat het smelt. Meng de suiker, bloem en boter met een deegmixer op een lage stand tot het deeg gekruimeld is. Laat dan een half uur rusten in de ijskast.
2. Verwarm de oven op 200 graden. Schil de rabarber met een dunschiller en snijd de stelen in grote stukken. Snijd de uiteindes van de stelen eraf.
3. Kook de rabarber met de suiker, het kaneelstokje en 200 ml water 5 minuten op laag vuur. Haal het kaneelstokje eruit en giet de rabarber af. Vind je de rabarber te zuur? Voeg dan nog wat suiker toe!
4. Verdeel de rabarber over de ovenschaaltjes, of over 1 grote ovenschaal. Verkruimel het deeg over de rabarber en plaats in het midden van de voorverwarmde oven tot het deeg bruin is. 

Tip: lekker om te serveren met citroen sorbet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten