Pagina's

woensdag 24 januari 2018

Quiche met spinazie, geitenkaas, spek en cherrytomaat

Een quiche met al onze lievelingsgerechten, al zo vaak gemaakt en nog nooit met jullie gedeeld. Hoe dan!? Bij deze!

Nodig
- Spinazie, 400 gram
- Geitenkaas, 125 gram
- Spekjes, 150 gram
- Bladerdeeg, 5 of 6 vellen (afhankelijk van grootte quichevorm)
- Magere kwark, 4 eetlepels
- Eieren, 3 stuks
- Boter (om quichevorm in te vetten)

  1.Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de spekjes goudbruin en laat afkoelen in een kommetje. Wok / bak in dezelfde pan de spinazie (in porties) totdat die genoeg geslonken is. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet. Breng de spinazie op smaak met peper en zout.

  2. Klop de eitjes los en meng met de magere kwark.  Verkruimel de helft van de geitenkaas en meng met de eitjes en kwark. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Ontdooi de vellen bladerdeeg, vet de quichevorm in met boter en verdeel het bladerdeeg over de quichevorm. Prik een paar keer in met een vork.  
   
  4. Meng de spekjes en spinazie met het ei-kwark mengsel en giet over het
     bladerdeeg.  Halveer de cherrytomaten en verdeel over de quiche. Verdeel de resterende geitenkaas ook over de quiche (evt in mooie plakjes) en besprenkel met zout en peper (als je daarvan houdt). Plaats de quiche ongeveer 45 minuten in het midden van de oven. Dek hem na 30 minuten af met aluminium folie – indien hij al te goudbruin van kleur is


Geen opmerkingen:

Een reactie posten