Dit recept kregen wij doorgestuurd van ons nichtje. Onze oma had dit voor haar gemaakt en het was zo lekker, dat ze het met ons wilde delen. En dus ook met jullie!
Nodig (4 pers)
- Kipfilet, 350 gr
- Oud wittebrood, 2 sneetjes
- Boter of margarine, 3 el
- Knoflookpoeder, 1/4 tl
- Paprika, een halve
- Bloemkool, 150 gr
- Taugé, 50 gr
- Vleestomaat, 1 stuk
- IJsbergsla, halve krop
- Ananasstukjes uit blik, half blik
- Mais uit blik, 4 el
Voor de dressing
- Danablu, 50 gr
- (Halfvette) mayonaise, 5 el
- Zure room, 5 el
- Ananassap (uit blik)
1.Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de stukken witbrood in blokjes en besprenkel met olijfolie. Verdeel over een ovenschaal en plaats 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot er krokante croutons overblijven.
2. Snijd de paprika, bloemkool en tomaat in blokjes en de ijsbergsla in grove stukken.
3. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip in 5 tot 8 minuten gaar en goudbruin. Bestrooi met peper, zout en knoflookpoeder.
4. Meng de ingrediënten voor de dressing.
5. Meng de paprika, bloemkool, tomaat, taugé, sla, ananas, mais, kipfilet, croutons en de dressing tot een salade. Serveer met vers stokbrood en je hebt een lekkere frisse zomerse salade
à la oma!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten