Je kunt dit gerecht eten als bijgerecht of als hoofdgerecht, neem dan alleen iets grotere porties dan hieronder beschreven of vul hem met meer ingredienten.
Nodig (2 pers, bijgerecht):
- Zoete aardappel, 2 grote (gewassen)
- Geitenkaas, 50 gr
- Rode ui, 1 stuk
- Spinazie, 2 handen vol
1. Was de zoete aardappels en prik met een vork een aantal gaten in de aardappels. Snipper de ui fijn en was indien nodig de spinazie.
2. Plaats de zoete aardappels in de magnetron en pof 10 minuten op een stand van ongeveer 800-1000 Watt.
3. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan en wok de spinazie 3 minuten op middelhoog vuur. Zorg dat alle spinazie een beetje slinkt en breng dan op smaak met een snufje zout.
4. Haal de zoete aardappels uit de oven en snijd doormidden. Verdeel de geitenkaas, spinazie en rode ui over de aardappel.
Tip: ook heel lekker met Griekse yoghurt, zongedroogde tomaat, feta en rode ui als vulling. Of met Griekse yoghurt, bieslook en knoflook. Allerlei combinaties mogelijk dus, het ideale bijgerecht!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten