dinsdag 22 september 2015
Pita broodje met kip en avocado
Jajaaa we zijn dol op avocado en ook hier komt 'ie weer langs. Pitabroodjes zijn heel lekker en makkelijk en meestal eindigt er toch shoarma op, maar je kan er eigenlijk enorm mee varieren, zonde dus om er altijd shoarma op te doen. Deze variant is echt onwijs lekker; kip, avocado en crunchy bacon, wat wil je nog meer. Uitproberen dus!
Nodig (4 pers)
- Kippendijen, 400 gram
- Pitabroodjes, 8 stuks
- Sla, 200 gram
- Tomaat, 4 stuks
- Bacon, 1 pakje
- Avocado, 2 stuks
- Bosui, 6 stengels
- Tzatziki, 1 bakje
(of maak het zelf, zie; http://kook-kunst.blogspot.nl/2015/08/griekse-wraps-met-zelfgemaakte-tzatziki.html)
1. Snijd de bosui in ringen, de tomaat en avocado in schijfjes en de kippendijen in stukjes. Zet een pan op het vuur en bak hierin de kippendijen goudbruin in 8 minuten.
2. Zet nog een koekenpan op het vuur en bak hierin de bacon lekker knapperig. Doe de pitabroodjes alvast in de broodrooster of oven.
3. Doe alles gezellig in bakjes en begin met de tzatziki, en vul vervolgens de pita's met alle lekkere dingen. En dan heerlijk eten!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Blogarchief
-
▼
2015
(103)
-
▼
september
(10)
- Spinazierisotto met zalm
- Pita broodje met kip en avocado
- Gnocchi met Italiaanse worstjes in tomatensaus
- Steak tartaar
- Tortellini met rucolapesto en mozzarella
- Lunch: broodje avocado, gerookte kip, ei, augurk e...
- Paella met zeevruchten, gegrilde paprika en chorizo
- Zondagsbrunch: Eggs benedict
- Gele curry met kip
- Indonesische kippensoep met spinazie, tauge en ei
-
▼
september
(10)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten